Menu

St. Restrup IF satser stort på ungdommen

image
04. oktober 2021 kl. 20:10

Hos St. Restrup IF’s fodboldafdeling har man valgt at tage et strategisk skridt mod at sikre et fodboldmiljø, der kan følge med udviklingen, både nu og for fremtiden. På banen har klubben fra 1. august ansat en Børne- & Ungeudviklingstræner Torben Zefting, der skal være med til at udvikle på klubben. Udenfor banen sker der også løbende nye tiltag for de fysiske rammer. Bl.a. er der lige indviet en ny større terrasse til Cafe RIF, renovering og nedgravning af dræn i opvisningsbanen, samt en arbejdsgruppe er startet på at søge midler til opførelsen af en kunstgræsbane, der netop har fået bevilliget 3 mio. kr. til anlægget af Aalborg Kommune.


Frejlev er en by i udvikling

Frejlev er i den grad en by. der er i stor opblomstring. Flere og flere flytter hertil og realiserer deres byggedrømme tæt på Aalborg. Især børnefamilier søger til Frejlev for at kunne bo et attraktivit sted og for de gode aktive foreninger i byen. Formand Johanne Priem Bugge udtaler: ”Når der er flere og flere, der flytter til, så kan det også mærkes i det lokale foreningsliv. For os i RIF Fodbold kan vi mærke, at de yngre årgange bliver større, sammenlignet med vores ældste som godt kan være svingende i antal. Så vi har lidt vokseværk, og i den forbindelse har vi søgt at få ekstra kompetencer ind til at løfte klubben og en person, som kan være med til at sikre det gode fodboldmiljø i RIF for vores trænere og spillere. Det skal Torben være med til, på og udenfor banen”.

 

”I RIF skal der være plads til alle”

Det er den klare udmelding fra klubbens nye Børne- & Ungeudviklingstræner Torben Zefting. Hos klubbens nye træner var det vigtigt at skulle være i en klub, hvor der blev satset på folkene omkring klubben, og at rammerne aldrig bliver for små. Der var klar enighed i, hvordan arbejdsområderne ser ud, og nu har den unge træner været i gang i små to måneder.

”Jeg fandt det meget spændende at skulle være med til at udvikle en fodboldklub, hvor der er plads til alle. Aalborg og generelt syd for Aalborg er et stort område, hvor der er mange klubber, der minder om os. Så for mig handler det om at finde klubbens områder, hvor vi kan forbedre os, fordi vi skal kunne tilbyde et godt miljø for alle. RIF skal være en klub, man vælger til og ikke fravælger,” udtaler Torben Zefting.

Torben er 22 år, kommer fra en trænerstilling som U17-træner i Aars IK, hvor han er vant til udvalgsarbejde. Han kommer med UEFA C-Licens og er halvt færdig med B-licensen, og læser til dagligt til socialpædagog i Aalborg.

 

I RIF går det godt – men vi kan altid blive bedre.

I RIF ser man optimistisk på fremtiden. ”Allerede i år har vi netop lige haft DBU på besøg til et oplæg om deres børnestrategi. På sigt skal vi være en DBU Børneklub, og leve op til værdierne deri. Vi har mange af vores unge trænere sendt afsted på forskellige licenskurser. Vi skal kunne rumme alle, der lyst til at være medlem i RIF, så vi arbejder på flere tiltag, der skal styrke fodboldmiljøet herude – både sportsligt og socialt,” slutter Torben Zefting.